A tavaszi betegségekre való felkészülés (2.rész)

Rengeteget lehet hallani arról, hogy mennyire fontos a gyerekek szervezetének felkészítése a hideg és zord téli hónapokra. De ez akkor sincs másként, ha beköszönt a tavasz, hiszen az enyhébb hónapok is rejtenek magukban szervezetre gyakorolt kihívásokat. Ne tévesszen meg minket a kellemesen lágy szellő és simogató napsütés. Ebben az időszakban is számtalan mindenre kell odafigyelni és a kicsik immunrendszer erősítését érdemes továbbra is folytatni.

Azáltal, hogy a télen megvásárolható zöldségek, illetve gyümölcsök nem tartalmaznak ugyanolyan mennyiségű tápanyagot, mint a máskor, nem hagyhatjuk abba a vitaminkészítmények adagolását márciusban sem. Amíg nincs lehetőségünk frissen érett, vitaminokban gazdag élelmiszerek fogyasztására, addig érdemes lehet egyéb forrásokból beszerezni, elfogyasztani azokat.

A betegségekre hajlamosabb gyerekek esetében pedig az orvos vagy védőnő tanácsát is kérhetjük azt illetően, hogy milyen készítmények szedését ajánlják. Kornak és az egyén igényeinek megfelelően is számtalan lehetőség közül válogathatunk.

A D-vitamin pótlása a tavasz elejére igen fontossá válik, hiszen hónapokon keresztül sokat voltak a kicsik a négy fal közé zárva és a friss levegőn való játék közben sem érte őket annyi napsugár, hogy kellő mennyiségű D-vitamin termelődjön a szervezetükben. Március- április beköszöntével már valamivel jobb a helyzet, egyre nagyobb az ereje a napnak és a kültéri futkorászás és egyéb játékos programok során már több napfény éri őket. De a gyerekek tartalékait még mindig érdemes vitaminok által pótolni, hogy immunrendszerük mindig kellő képpen felkészült legyen az esetleges betegségek kivédése és leküzdése érdekében.

Vissza a blogokhoz
 
 
Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika