Blog

Rengeteget lehet hallani arról, hogy mennyire fontos a gyerekek szervezetének felkészítése a hideg és zord téli hónapokra. De ez akkor sincs másként, ha beköszönt a tavasz, hiszen az enyhébb hónapok is rejtenek magukban szervezetre gyakorolt kihívásokat. 
Bővebben
Lassan vége a télnek, egyre melegszik a levegő és többet, illetve erősebben süt a nap is. A madarak vidám csicsergése meghozza a kedvünket, hogy gyakrabban legyünk kinn a szabad levegőn és élvezzük a rég várt langyos fuvallat és napsugarak cirógatását. 
Bővebben
Előző blogunkban már sokat írtunk a sószoba áldásos hatásairól, most nézzük meg részletesebben, hogy mikor és kinek ajánlják a szakemberek? Az ókori Görögországban és Rómában is felismerték a só egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Bővebben
A tévhitekkel ellentétben a sószoba nem csak betegek számára hasznos terápiás módszer. Az persze más kérdés, hogy a sószoba kifejezetten ajánlott légúti megbetegedések, vagy asztma és allergia jelenlétekor, hiszen mellékhatások nélkül segíti a gyógyulást.
Bővebben
Az őszi és téli hónapokban megannyi lehetőség nyílik arra, hogy gyermekünk megbetegedjen, és néha úgy érezhetjük, nem tudunk mit tenni ellen. De mégis mit tehet egy elszánt szülő, ha szeretné gyermeke egészségét megőrizni.
Bővebben
Pár évvel ezelőtt, szakmabelieket meginterjúvolva készítettek egy reprezentatív felmérést, mely során a kérdezők arra voltak kíváncsiak, hogy milyen a tökéletes kisgyermeknevelő személyisége és viselkedése?
Bővebben
A manapság követett ismeretek, például az 1997-ben kiadott  A játéka bölcsődében című könyv, illetve a 2008-as A bölcsődei nevelés-gondozás országos alapprogramja címmel rendelkező mű. Ezek a könyvek viselkedésszervezés céljából alapműnek tekinthetőek, de sokan esküsznek még a Tardos Anna nevével fémjelzett kötetre is.
Bővebben
Régebben, 2009 előtt, a tanítók és óvodapedagógusok képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmények biztosították a kisgyermeknevelők tanítását is. Az iskolába jelentkezők egészségügyi és szociális ágazati szakképzésben részesültek, most azonban pedagógus képzésben történő integrálás figyelhető meg.
Bővebben
 
 
Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika