A tavaszi betegségekre való felkészülés (1.rész)

Lassan vége a télnek, egyre melegszik a levegő és többet, illetve erősebben süt a nap is. A madarak vidám csicsergése meghozza a kedvünket, hogy gyakrabban legyünk kinn a szabad levegőn és élvezzük a rég várt langyos fuvallat és napsugarak cirógatását. Viszont minél több időt töltünk kinn a szabadban, gondoskodnunk kell szervezetünk megfelelő védelméről is. Nem elég egy meleg pulóverbe burkolózni, testünk megfelelő táplálását, illetve bőrünk védelme is szem előtt kell tartani.

Gyerekek esetében ezen szempontok betartása ugyanolyan lényeges, ha nem fontosabb. A megfelelő tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok szervezetbe jutása segít az immunrendszer erősödésében, ezáltal a betegségek is elkerülik a kicsiket. Szakemberek szerint ezt úgy érhetjük el, hogy mindig szezonális gyümölcsöket és zöldségeket etetünk a gyerekekkel. Az adott időszakban azon alapanyagokban van meg minden olyan tápanyag, ami kellő képpen felkészíti a szervezetet az aktuális környezeti változásokra és hatásokra. Időben elraktározódnak a vitaminok és ásványi anyagok a kellő időben, például influenza idején, kifejtik jótékony hatásukat.

Tehát a szakemberek azt ajánlják, hogy a betegségek legyőzése helyett fektessünk nagyobb hangsúly a prevencióra, vagyis a megelőzésre és az immunrendszer erősítésére. Ezáltal sokkal kisebb lesz annak az esélye, hogy szemünk fénye elkap társaitól, családtagjaitól valamilyen betegséget.

Vissza a blogokhoz
 
 
Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika