Miért hisznek annyian a sószoba áldásos hatásában?

A tévhitekkel ellentétben a sószoba nem csak betegek számára hasznos terápiás módszer. Az persze más kérdés, hogy a sószoba kifejezetten ajánlott légúti megbetegedések, vagy asztma és allergia jelenlétekor, hiszen mellékhatások nélkül segíti a gyógyulást. Persze a krupptól, a szénanáthától és az arcüreggyulladástól szenvedőket szeretettel várják a sószobák üzemeltetői, hiszen jótékony hatásai órák leforgása alatt megtapasztalhatóak. Sokan fülgyulladás vagy hörghurut tüneteinek megélésekor igénylik a sóterápia szolgáltatását.

Az egészséges, erős immunrendszerrel rendelkező emberek számára a sószoba hatása lehet az állóképesség és a teherbíró képesség növekedése. Abban az esetben, ha valaki forgalmas utcában vagy városrészen lakik, illetve dohányzik vagy valamelyik közvetlen családtagja, a sóterápia enyhíti, csökkenti a szervezetet és tüdőt érő káros hatásokat.

A sószoba egyik nagy előnye, hogy már pár hónapos kisbabák problémái is kezelhetőek sóterápia által. Ennek következtében megannyi bölcsőde, óvoda és iskola építtet só falat vagy sószobát az intézmény falai közé. A só hatásai közé tartozik a tüdő hörgőinek megnyugtatása, légúti betegség esetén a torokváladék felszakítása és a tüdő nyálkájának meglágyítása is. Mindemellett a sószoba rendszeres használatával az alvászavarok is kezelhetőek, mely hatására a stressz tűrő képesség is javul. A sóterápia hatásai közé tartozik még a vízmegkötő képesség, melynek köszönhetően a bőr és a haj hidratáltsága javul, illetve hatására a bőrbetegségek tünetei is csökkennek. Kiegyensúlyozottság és koncentráció mindazoknak a jutalma, akik heti szinten meglátogatatnak egy sószobát és élnek az általa nyújtott lehetőséggel. Pont ezét nálunk, a Pampalini magánbölcsődébe is alkalmazzuk a száraz sóterápiát a csoportszobákba.

Vissza a blogokhoz
 
 
Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika