Immunrendszer erősítésének alapjai

Az őszi és téli hónapokban megannyi lehetőség nyílik arra, hogy gyermekünk megbetegedjen, és néha úgy érezhetjük, nem tudunk mit tenni ellen. De mégis mit tehet egy elszánt szülő, ha szeretné gyermeke egészségét megőrizni.

Szakemberek tanácsai alapján, az egészség megőrzése érdekében nagy mennyiségű, lehetőség szerint szezonális zöldség és gyümölcs fogyasztása javasolt, amiből elegendő vitamint tartalékolhat el magának a szervezet. De persze az sem árthat, ha valamilyen vitaminkészítmény megvásárlása és szedése mellett döntünk, melyek nem csak vitaminokat, hanem ásványi anyagokat, illetve nyomelemeket is tartalmaznak.

Ha viszont eleget van friss levegőn gyermekünk és napi szinten eszik valamilyen nyers zöldséget és gyümölcsöt, vagy friss zöldségből készült ételt, nem feltétlen lesz szüksége plusz készítmények használatára. Mert bár hisszük vagy sem, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a napi szinten szükséges mozgás elegendő ahhoz, hogy a gyermek immunrendszere megerősödjön és ellenállóbbá váljon a vírusok és baktériumok ellen.

Mindezek mellett, ha mégis szeretne a szülő valami pluszt tenni kis gyermeke egészségének megőrzése érdekében, akkor milyen lehetőség jöhet számításba?

Manapság egyre inkább elterjed egy egyébként ókori terápiás megoldás, melyben a só a főszereplő. Már az ókori Rómában igen közkedvelt pihenési szokásnak számított a só fürdőben való relaxálás, mely gyógyírként szolgált a megfáradt végtagok számára. És persze az sem véletlen, hogy régi jó szokás szerint, a tehetősebb családok betegeskedő tagjai a sós vizű tenger mellett töltötték lábadozásra szánt idejüket. A régi szokásokat felfejlesztve alakultak olyan terápiás helyiségek és központok, ahol a só áldásos hatását használják ki asztmás, allergiás, vagy bármilyen más, légúti megbetegedéstől szenvedő vendégek. A sószoba használata, míg régen csak a kiváltságosok számára volt elérhető, ma már mindenki számára könnyen igényelhető. Hihetetlen, de egy sószobában töltött kellemes, csendes fél vagy egy óra csodákra képes.

Vissza a blogokhoz
 
 
Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika